GRA FABULARNA W REALIACH GWIEZDNYCH WOJEN
Strony: 1
Witam! Zapoznałem się z opisami gotowych już postaci. Styl typowo opisowy na razie w niczym nie przeszkadza. Oczywiście uwagi co do postaci są ale to już konkretnych osób będzie ta tematyka dotyczyła. Czas zawarty w obecnej fabule determinuje nam postacie w nieco specyficzny sposób, chodzi mi o postacie mocowładne. Imperator wraz z Darth Vaderem nie dopuszczają do rozwinięcia się jakiegokolwiek większego przejawu mocy. Są mocowładni albo niszczeni albo stają się najbliższymi pomocnikami. Z tym ,że nigdy pełnoprawnymi sithami. W przypadku pojaiwenia się takowego gnie ten drugi z ręki Vadera. Gdyby stało się inaczej miejsce przy boku Imperatora byłoby zajęte prze kogoś innego. Nic mniej i nic więcej.
Ta powyższa uwaga musiała być przeze mnie zaakcentowana z powodów specyficznych czasów w jakich się obracamy. Zasada dwóch w obecnym czasie ma największą moc i znaczenie. Jak wiemy, każdy kto choć się nadawał na sitha albo jedi był celem dla Vadera. Konkurencja w tym wypadku byłaby niedopuszczalna. Tylko łatwo dające się kontrolowac jednostki miały szanse (niewielkie) na przeżycie i służbę u sithów. Proszę wziąźć to pod uwagę, ewentualne wpływy na moc będą fabularnie rozwijane, jeśli dany osobnik przeżyje...
Podsumowując gra w obecnych czasach stwarza ciężką i pełną wyzwań grę dla mocowładnego. Można się uważać za sitha czy jedi ale to niebezpieczne w tych czasach. Możliwym jest także współpraca z róznymi organizacjami czy frakcjami ale to już powinno fabularnie się rozwinąć a nie być faktem dokonanym. Zaczynamy od podstawowego poziomu, który jest dany każdemu graczowi, nie powinniśmy wybiegać przed innych.
Podkreślam, że w grze fabularnej wszystko jest możliwe, jedne rzeczy łatwiejsze inne niczym trafienie 6 w grze liczbowej... Ale nigdy nie niemożliwe!
Można strzelać z czego tam się chce ale trafienie czy nawet wykonanie strzału to już inna sprawa... Można chcieć być w róznych organizacjach ale czy tam przyjmą i jak szybko? To jest tylko zależne od prowadzenia fabularnego jak i wykonywania przez graczy czynności. I tego się trzymajmy jednocześnie mając zdrowy rozsądek. To, że napisałem że wsystko jest możłiwe nie oznacza, że wszystko się uda:) Pamiętajmy o tym i nie psujmy klimatu.
Ja przepraszam, że się wtrącę, ale muszę to z siebie wydusić- czytałem Ci prawie w myślach tworząc koncepcję swojej postaci. Aig potwierdzi, że właśnie specyfiką czasów - warto układać postacie Mocowładne...
Ale o tym- już jutro!
Strony: 1